Over ons

KUN 3483Welkom bij Hart voor BHV
Hart voor BHV is op gericht in december 2014 door Ronald van Essen.
Ik ben voor het eerst met BHV in aanraking gekomen toen ik in 2000 in het openbaar vervoer ben gaan werken waar het verplicht was om een BHV-cursus te volgen. Ik merkte in de praktijk hoe weinig mensen op een juiste manier kunnen handelen en uit gebrek aan kennis alleen maar toe kunnen kijken als zich een calamiteit of ongeval voordoet. Door deze ervaringen ben ik na gaan denken hoe ik dit kon verbeteren en ben ik mij serieus gaan verdiepen in BHV- en EHBO-materie.

Als trainer van verschillende voetbalteams had ik al ruime ervaring in het trainen van anderen en de link was snel gelegd. Ik besloot van het trainen op het gebied van BHV en EHBO, mijn beroep te maken. Een voorwaarde die ik mijzelf stelde, was dat ik dit pas zou doen als ik voldoende ervaring had om niet alleen gedegen kennis maar vooral ook enthousiasme over te kunnen brengen op mijn cursisten.  Ik ben verschillende opleidingen gaan volgen, waaronder de opleiding van het Oranje Kruis, NIBHV en de cursus tot kaderinstructeur met de aanvulling reanimatie. Tijdens deze periode heb ik veel ervaring opgedaan als hulp-instructeur. Na het behalen van mijn diploma’s ben ik als instructeur, in dienst van een organisatie gespecialiseerd in de veiligheid op schepen, zelfstandig opleidingen en cursussen gaan verzorgen bij verschillende organisaties. Wat me hierbij vooral op is gevallen is dat veel organisaties hun medewerkers opleiden tot BHV-er en/of EHBO-er volgens de standaard cursussen waarbij zoveel mogelijk medewerkers in korte tijd opleiden, centraal leek te staan.Echter, geen enkele organisatie is hetzelfde. Dit vraagt om specifieke aandacht voor de veiligheidsvraagstukken in organisaties en de wijze waarop medewerkers getraind worden. Maatwerk met specifieke aandacht voor uw organisatie.

Hart voor BHV denkt met organisaties mee over de inrichting van de BHV waarbij de arbeidsomstandighedenwet en de Risico-inventarisatie en Evaluatie een belangrijke plek innemen. Wij trainen uw medewerkers op gedegen wijze hoe te handelen bij een calamiteit of ongeval. Maar onze prioriteit ligt bij het voorkomen van calamiteiten of ongelukken. Wij richten ons bij onze trainingen niet alleen op hoe uw medewerkers moeten handelen als zich een calamiteit of ongeluk voordoet. Wij nemen uw medewerkers vooral mee in het bijdragen aan de veiligheid binnen uw organisatie: Hart voor BHV.
Voor vragen of informatie kunt u bellen of contact opnemen

Hart voor BHV | Ontwikkeld door BURO210  

Oostmeerlaan 247
2652DN Berkel en Rodenrijs

T   0614728187
E   info@hartvoorbhv.nl

K.v.K. :  61887897
BTW : NL133952903B02